Ioana Pârvulescu este prozatoarea care a luat premiul Comunității Europene pentru romanul VIAȚA ÎNCEPE VINERI și care ne încântă cu volumul de versuri CUM CONTINUĂ POVESTEA

La începutul lunii ianuarie (8 ianuarie), în București temperatura maximă fiind -15 grade Celsius, scriitoarea Ioana Pârvulescu și-a lansat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, volumul de versuri Cum continuă povestea. Așa cum aflăm din „lămuriri”, prefața scrisă chiar de autoare, acest volum de versuri a întrerupt scrierea romanului Inocenții. Mai aflăm că nu de ieri de azi se ocupă cu scrierea versurilor și că între 8-12 ani a scris poezii într-un caiet de 500 file. După ce a terminat facultatea de Litere și a făcut naveta la țară ca profă de română, „într-un autobuz aglomerat, mizer, cu promoroacă în interior iarna, cu tablă încinsă vara, și unde aerul mirosea a țuică”, a debutat cu volumul de poezie Lenevind într-un ochi, scris, așa cum ne mărturisește autoarea, într-un registru „tandru” și „pufos”.
             Volumul de versuri actual, Cum continuă povestea, este construit pe magia cifrei 7, săptămâna are 7 zile și fiecare săptămână, ne spune autoarea, „este cât o viață”, totul constituind un jurnal spiritual interior. Mai aflăm un lucru extraordinar, de-a dreptul inefabil, scriitoarea se simte și acum în autobuzul de navetă, împreună cu noi toți, care trebuie să „căutăm fiecare, un mod de a supraviețui”. Deși titlul volumului de versuri Cum continuă povestea nu are la sfârșit un semn de întrebare, autoarea ne atrage atenția că ar putea exista.
Ioana Pârvulescu, Cum continuă povestea, Editura Humanitas, 2014.

2 comentarii:

  1. Am vrut să cumpăr volumul de versuri dar este prea scump, adică 23 lei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut mult volumul. Se merita pretul.

    RăspundețiȘtergere

Scrieți comentariul aici