ASOCIATIA LIBRIS CULTURAL din BRASOV a organizat un excelent Târg de Carte și Muzică în perioada 19 - 23 martie 2015. FELICITARI !

Asociația Libris Cultural Brasov  a apărut în anul 2005 pentru conservarea si promovarea culturii, a traditiilor artistice romanesti in tara si peste hotare, precum si a tinerelor talente, apropierea noilor generatii de literatura si muzica. Această asociație a organizat la Brașov o manifestare de înaltă ținută artistică, ce poate reprezenta un exemplu demn de urmat și de alte asociații culturale, Târgul internațional de Carte și Muzică, în perioada 19 - 23 martie.
Cu această ocazie au fost lansate volumele de cărți “SECRETUL CRUCII” de DORU MUNTEANU, Libris Editorial, „POVESTEA CRENGUȚEI ÎNFLORITE” : desene și povești realizate de elevii clasei a IV-a, a Școlii Gimnaziale nr. 12 Brașov, coordonator prof. ANCA BUTA și psih. CÂNDA RODICA. Editura Pastel., ,„MARI CONTROVERSE LITERARE” – de IULIAN CĂTĂLUI, Editura Aldus Brașov, “ISTORIA UNUI VIS. O POVESTE SUBIECTIVĂ A CENACLULUI FLACĂRA” de VALI ȘERBAN, Editura Eikon, “SERENDIPITY” de IULIA BADEA-GUERITEE, Libris Editorial.
Artele vizuale au fost prezente prin vernisajele : EXPOZIŢIE DE SCULPTURĂ “FERESTRE ŞI JILŢURI” – artist plastic GHEORGHE MUREŞAN din Târgu Mureş. EXPOZIȚIE DE PICTURĂ “LIKE THE JAZZ” artist plastic TORINO BOCĂNICIU din Deva. EXPOZIȚIE DE PICTURĂ “COLECŢIA DR. NICOLAE IOAN VRÂNCEAN” din BraşovVernisaj expoziție de mozaic “ACTORI ROMÂNI CELEBRI” artişti plastici – ANDREA SZENTKIRALYI şi TUDOR ASCIU. De asemenea a fost lansat volumul “BRAȘOV. ATMOSFERĂ, ARHITECTURĂ ȘI SPAȚIU URBAN” de Prof. Dr. Arh. TEOFIL MIHĂILESCU, Editura Universității “Transilvania” Brașov, Producător Libris Brașov.
Artele muzicale au fost reprezentate de un Recital al mezzosopranei SONIA HAZARIAN și pianista MIHAELA BRAȘOVEANUCONCERTUL SIMFONIC EXTRAORDINAR Brahms (Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră și Simfonia a IV-a) având Solist pe VINICIU MOROIANU – pian și Dirijor pe NOAM ZUR (Israel), CONCERT DE INAUGURARE A ORGII DE CONCERTE A UNIVERSITĂȚII “TRANSILVANIA” BRAȘOV.
CONCERTE DE MUZICĂ POP-ROCK cu soliștii PAULA SELING, MARCIAN PETRESCU & TRENUL DE NOAPTE, BANDIDOS, IBRIS FOLK FESTIVAL, MIRCEA BANICIU & VLADY CNEJEVICI, TEO BOAR, VALI SERBAN, MAGDA PUȘKAȘ, SILVAN STÂNCEL & MARIUS POPA, GRUPUL FOLK “OM BUN”, IULIA CARAIMAN & MIHAI TODORAN, GRUPUL FOLK “FLOARE DE COLȚ,  Lansare album muzical “ETHNO-SYMPHONIC” de MARIUS DRAGOMIR, Producător Libris Brașov, SPECTACOL DE MUZICĂ TRADIȚIONALĂ ȘI DANSURI POPULARE care a avut în recital peDUMITRU FĂRCAȘ, NICOLAE FURDUI-IANCU, CVINTETUL ANATOLY, MIHAELA ȘI CIPRIAN ISTRATE, ANTONELA FERCHE BUȚIU ȘI LIVIU BUȚIU, VLĂDUȚA LUPĂU, MARIA SÂNTEAN FAGHIURA ȘI TEODOR SÂNTEAN, CRISTINA GHEORGHIU, ȘTEFAN BĂRBĂTEI, CORNELIA RADOCEA, ANSAMBLUL FOLCLORIC “MĂRȚIȘORUL”, Coordonator IOAN COCIAN, Solist: STEFFEN SCHLANDT.  A acompaniat: ORCHESTRA “PLAIURI TRANSILVANE”, Dirijor UCU IOSIF.  
De asemenea a fost lansat numărul 1 pe anul 2015 al revistei murale, prima și singura din România, adică o revistă culturală care se afișează pe ziduri, de obicei în zona obiectivelor turistice din orașul Brașov.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici