Sorin Misirianțu este regizorul și actorul care la Club Diesel Cluj-Napoca a reinventat teatrul bulevardier la nivel de artă

Dacă ați ajuns în centrul  istoric al orașului Cluj-Napoca sau dacă locuiți în acest oraș, merită să vizitați clubul Diesel. Între altele, acest club este sediul unui teatru bulevardier. Închipuiți-vă că v-ați dus la un club unde nu neapărat vreți să auziți doar muzică rock sau, doamne ferește, manele, unde bețivii nu stau să cadă pe sub mese ci cei care vizitează acest club sunt oameni, marea majoritate tineri care apreciază cultura de calitate și se comportă ca atare. Aici poți asculta Direcția 5, Cargo, Vunk,  jazz cu Teodora Enache, participi la petreceri tradiționale germane scăldate în bere, la Bal Mascat Țigănesc Șatra la care participă și Fanfara Transilvania, moment când trebuie să ai o vestimentație adecvată pe bază de veste și baticuri țigănești, mustățile putând să ți le lipești sub nas după ce le-ai cumpărat de la un ștand specializat, party-uri între prieteni cu muzică rock de calitate și totul cu un menu complet ce conține și garnituri, salate și desert la doar 22 lei. De fapt, majoritatea artiștilor celebrii, de mare popularitate din România s-au manifestat în acest club. Au fost desigur și multe vedete internaționale. Aici a cântat și Smokie în 1999. 






Dacă vrei să intri în sala unde se desfășoară piesa de teatru te costă biletul 20 lei. Inima acestui teatru bulevardier transformat în artă este regizorul și actorul Sorin Misirianțu (născut 1969 în Sărmaș), angajat al Teatrului Național din Cluj, care a jucat și alături de celebrul actor Armand Assante și care este cunoscut în oraș, în primul rând, ca actorul care a divorțat de soție pentru că aceasta a făcut un copil cu prietenul său cel mai bun, folkistul Emeric Imre, după care Sorin Misirianțu s-a apucat să pună în scenă, desigur ca regizor, piesa de teatru Menage a trois după Neil Simon, cu actorii Ioan Isaiu și Ionela Nedelea, piesă pe care au jucat-o și la Paris. Sorin Misirianțu a regizat și patru filme artistice (Feedback, 2006, Rating, 2007, Parking,2010, Benvenuti in Italia, 2010), fiind și scriitorul, adică autorul scenariilor acestor filme, și înainte de toate este unul dintre regizorii din noua generație care ne oferă mari speranțe pentru producții de teatru și film românesc de înaltă calitate artistică pe care le dorim cunoscute pe toate meridianele lumii.
          Teatrul de CLUB de la Club Diesel din Cluj-Napoca a devenit un teren fertil pentru tinerii regizori și actori pentru experimentare de noi drumuri în dramaturgie și creație liberă.
              Cluj-Napoca rămâne unul dintre cele mai fermecătoare orașe din România, multicultural și dinamic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici